Сирійська армія і опозиція б'ються на Голанських висотах: Ізраїль закрив доступ в прикордонні райони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сирійська армія і опозиція б'ються на Голанських висотах: Ізраїль закрив доступ в прикордонні райони

Світ
956
Важкі бої розгорнулися в Сирії в районі міста Ель-Кунейтра на кордоні з Ізраїлем. За повідомленнями, що надходять, спочатку сирійська опозиція захопила розташований у цьому місці контрольно-пропускний пункт. Представники повстанців стверджували, що завдали серйозних втрат контролювало КПП військам президента Башара Асада і захопили чотири танки. Проте через кілька годин ЗМІ передали, що урядової армії вдалося відтіснити бунтівників і відновити контроль над містом.
Радіостанція Kol Israel повідомляє, що сторони ведуть важкі бої із застосуванням артилерії за населений пункт, розташований в декількох кілометрах від кордону. У районі Ель-Кунейтра на ізраїльській території добре чутні звуки вибухів артилерійських і мінометних снарядів.
Два мінометних снаряди розірвалися на території бази міжнародного контингенту ООН на Голанських висотах (UNDOF) в Ель-Кунейтрі. В результаті вибуху отримав поранення військовослужбовець миротворчого контингенту.
Сутички між сирійськими урядовими військами і повстанцями на Голанських висотах змусили ізраїльську армію вжити додаткових заходів безпеки. Зокрема, на ділянках, прилеглих до Ель-Кунейтрі, між Алоней Башан та Ейн-Зіванії перекрито рух по шосе номер 98. Крім того, закрито доступ туристів в кібуц Ейн-Зіван. Ізраїльським фермерам, які мають сільськогосподарські ділянки в прикордонних районах, тимчасово заборонено на них працювати.
Військовослужбовці на базах в районі кордону переведені в бункери. Ізраїльське військове командування погодилося пропустити на ізраїльську територію кількох повстанців, які отримали важкі поранення в ході боїв з армією Асада. Вони доставлені в лікарню “Зів” у Цфаті.
Напередодні в районі ізраїльсько-сирійського кордону розірвалося кілька мінометних снарядів. Імовірно, був обстріляний один з опорних пунктів ізраїльської армії на Голанських висотах. Точне місце падіння снарядів не було названо, можливо, снаряди розірвалися на сирійській стороні.
З осені минулого року до тепер було зафіксовано більше 20 обстрілів ізраїльської території з Сирії. У результаті цих обстрілів, більшість з яких ізраїльські військові класифікували як випадкові, постраждалих не було, хоча і був заподіяний незначний збиток. Кілька разів армія Ізраїлю завдає ударів по військових цілях у Сирії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас