Українські банки мають найвищі економічні ризики - АУБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки мають найвищі економічні ризики - АУБ

Казна та Політика
1400
За показниками економічних ризиків банківська галузь України має найгіршу оцінку – 10. Про це повідомив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко на прес-конференції в Києві.
За його словами, даний показник включає оцінку економічної стабільності, економічних дисбалансів, кредитних ризиків в економіці.
Крім того, як зазначив Сугоняко, агентство Standard & Poor `s оцінило банківську галузь України в 9 балів, що є найгіршим показником між всіх держав, які виникли на території колишнього СРСР.
На думку президента АУБ, і на українських банках, і на економіці країни в цілому негативно відбилося утримання стабільності курсу національної валюти та інфляції протягом останніх трьох років.
Як пояснив знавець, ці політичні цілі були досягнуті за рахунок ущемлення банківської ліквідності в 2011-2012 році, що призвело до істотного зростання боргового тиску на банки.
«Жорстка монетарна політика, дефляція разом з державним рекетом заморозили економіку. Бюджетні, боргові, платіжні та курсові проблеми влада вирішує за допомогою нарощування боргів», – пояснив пан Сугоняко.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас