Україні необхідно переглянути ліцензійні умови імпорту ліків для залучення інвестицій в галузь - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні необхідно переглянути ліцензійні умови імпорту ліків для залучення інвестицій в галузь - експерти

Казна та Політика
179
В Україні необхідно розробити проект змін до ліцензійних умов імпорту лікарських засобів і привести їх у відповідність з європейськими практиками.
Як повідомили в Американській торговій палаті (АТП), таку думку висловили учасники семінару, що відбувся 31 травня за участі голови Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужби) Олексія Соловйова, представників Міністерства охорони здоров’я та Асоціації виробників інноваційних ліків (АПРАД).
Крім того, учасники семінару наголосили на необхідності перегляду існуючої моделі державного контролю якості лікарських засобів, щоб уникнути дублювання в системі контролю якості імпортних ліків.
“Щоб Україна могла отримати свою частку інвестицій, якы щорічно спрямовуються на розвиток інновацій у фармацевтичній індустрії, національне законодавство має повністю відповідати кращим світовим практикам. Регуляторна політика повинна бути прозорою і передбачуваною, забезпечувати рівні можливості для вітчизняних та міжнародних виробників, а не створювати зайві перешкоди для доступу українських пацієнтів до інноваційних ліків”, – зазначив президент АТП Хорхе Зукоскі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас