Спецслужби США збирають дані про всі телефонні дзвінки американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецслужби США збирають дані про всі телефонні дзвінки американців

Світ
665
Американська влада зобов’язали найбільшого в країні мобільного оператора Verizon щодня подавати Агентству національної безпеки звіт про всі дзвінки, що здійснюються його абонентами. Про це пише британське видання, у розпорядженні якого опинився секретний документ.
За даними видання, ордер з грифом “цілком таємно” був випущений Судом зовнішньої розвідки та спостереження 25 квітня, тобто через десять днів після вибухів на марафоні в Бостоні, і буде залишатися в силі до 19 липня. Мобільний оператор зобов’язується “на постійній, щоденній основі” надавати Агентству нацбезпеки (АНБ) номери обох співрозмовників, унікальні ідентифікатори апаратів, точну дату, час і тривалість телефонних дзвінків, а також координати абонента в момент розмови. Мова йде як про дані дзвінків, що здійснюються усередині США, так і про міжнародні. Зміст розмов при цьому не записується.
Отриманий журналістами документ вперше підтверджує, що адміністрація Обами збирає дані про комунікації громадян, незалежно від того, чи підозрюються вони в скоєнні злочинів. При цьому, The Guardian зазначає, що є велика ймовірність того, що й інші мобільні оператори отримали подібні накази, проте в ЗМІ просто не потрапили підтверджуючі це документи.
При президенті Джорджі Буші представники спецслужб США розкрили репортерам інформацію про збір АНБ даних телефонних дзвінків. Як з’ясувалося, президент-демократ Обама продовжує цю практику.
Той факт, що передаються відомості про дзвінки всіх без винятку абонентів, незвичайний, зазначає видання. Традиційно Суд зовнішньої розвідки і спостереження приймає подібні розпорядження щодо окремих осіб або груп осіб, підозрюваних у шпигунстві або тероризмі. У той же час, оскільки не вимагається доступ безпосередньо до змісту розмов, закон не зобов’язує владу отримувати судовий ордер в кожному окремому випадку.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас