Як отримати громадянство Сент-Кітса і Невіса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати громадянство Сент-Кітса і Невіса

Нерухомість
7324
Сент-Кітс і Невіс – колишня британська колонія, яка отримала незалежність в 1983 році і сьогодні є членом Британської співдружності. Ця острівна держава, розташована в Карибському морі, сьогодні відома не тільки завдяки туризму, а й програмі «Громадянство за інвестиції», запущеної в 1984 році. Вона була затверджена королевою Єлизаветою II і підтримується всіма країнами-учасниками, які дозволяють громадянам Сент-Кітс і Невіс безвізовий в’їзд.
Способи
Отримати громадянство Сент-Кітс і Невіс можна двома способами: вкласти капітал у Фонд диверсифікації цукрової промисловості (SIDF) або придбати на цих островах нерухомість.
При інвестиціях в SIDF потрібно заплатити мінімум 250 тис. дол в якості неповоротного благодійного внеску. Сума може бути і більше – залежно від розміру сім’ї.
Ті, хто бажають отримати громадянство при купівлі нерухомості, повинні придбати об’єкт вартістю не менше 400 тис. дол. Представники компанії Henley & Partners, яка консультує з питань імміграції та інвестицій, розповідають, що такий спосіб вигідний тим, що можна частково повернути вкладені кошти: «Спільно з забудовниками ми розробили схеми покупки з подальшою здачею в оренду: купуючи нерухомість, ви отримуєте гарантовану прибутковість протягом п’яти років».
Щоб отримати паспорт, потрібно володіти купленої нерухомістю не менше п’яти років. Після цього її можна продавати, не втративши при цьому громадянство.
Згідно зі статистикою Henley & Partners, в середньому 8 з 10 сімей, які бажають отримати громадянство Сент-Кітс і Невіс, вибирають інвестиції в нерухомість, і лише в 20% випадків перевага віддається вкладеннях в SIDF.
Стандартна процедура
Уряд Сент-Кітс і Невіс встановив офіційний термін оформлення паспортів – від п’яти до дев’яти місяців. Статистика Henley & Partners свідчить, що для розгляду документів і прийняття рішення про присвоєння громадянства потрібно в середньому 5-6 місяців. Терміни залежать від того, наскільки правильно оформлені папери.
Однак необов’язково чекати так довго, щоб отримати заповітний паспорт. Уряд Сент-Кітс і Невіс дозволяє проводити прискорену процедуру, за якою громадянство гарантується через 12-16 тижнів після відправки документів на розгляд. При цьому стягується додатковий збір, який залежить від кількості членів сім’ї. Сума складає 10% від вартості програми.
Компаніям-посередникам вигідно, щоб клієнти отримали від влади позитивну відповідь: уряд виплачує винагороду агентствам, що привертає інвесторів на острови.
Перед початком процедури отримання громадянства компанія-посередник проводить юридичну експертизу – перевірку паперів претендента.
Для отримання паспорта Сент-Кітс і Невіс потрібні такі документи:
фотографії та сертифікат електронно-цифрового підпису;
медична довідка з результатами тесту на ВІЛ, які повинні бути не старше трьох місяців;
свідоцтво про народження або інший документ з інформацією про батьків;
анкета;
завірена копія закордонного паспорта;
завірена копія російського паспорта (головна сторінка та сторінка з пропискою);
завірена копія військового квитка (якщо є);
завірена копія свідоцтва про зміну імені або прізвища (якщо випадок мав місце);
довідка про відсутність судимості;
рекомендаційний лист як мінімум з одного міжнародного банку (лист повинен бути не давніша шести місяців);
як мінімум один рекомендаційний лист від юриста, нотаріуса, дипломованого бухгалтера або будь-якого іншого фахівця (лист повинен бути не давніша шести місяців);
завірені копії свідоцтв про шлюб і розлучення (якщо є);
довідка про походження грошей для інвестицій у Сент-Кітс і Невіс;
копія договору купівлі-продажу нерухомості (для програми інвестицій в нерухомість);
свідоцтво про право власності (для програми інвестицій в нерухомість).
Всі документи повинні бути перекладені на англійську мову.
«Якщо в минулому у вас не було кримінального переслідування, судимості, якихось кримінальних моментів, ви не були задіяні в процесах ліквідацій або навмисних банкрутств компаній, у вас не було відмов у візах або випадків депортації, і якщо ви не надасте неправдиву інформацію в анкетах або, наприклад, якісь фальшиві документи, то ймовірність отримання позитивного рішення буде близька до 100%», – розповідають фахівці Henley & Partners.
Паспорт Сент-Кітс і Невіс дійсний протягом 10 років (для дітей молодших 16 років – протягом 5 років) і після чого може бути оновлений.
Витрати на отримання громадянства
При отриманні громадянства за інвестиції на Сент-Кітс потрібно оплатити такі податки і збори (дані урядового сайту Citizenship-by-Investment Unit, дол):
У всіх випадках
p =.
Переваги програми
Головне достоїнство програми Сент-Кітс і Невіс полягає в тому, що громадянство можна оформити, навіть не приїжджаючи сюди і не живучи тут. Ще один плюс – громадяни цієї країни можуть вільно переміщатися по Шенгенській зоні і в’їжджати без віз до Великобританії, Канади, Нової Зеландії, Швейцарії, ПАР, Південну Корею і Японію. Повний список включає більше 120 країн. Саме з цієї причини багато хто хочуть роздобути паспорт Сент-Кітс і Невіс. Інші країни набагато менше цінуються, оскільки пропонують куди більш убогий список країн, що дозволяють в’їзд за кордон без віз і обмежень.
Крім того, маючи громадянство Сент-Кітс і Невіс, можна претендувати на отримання 10-річної візи в США.
Законодавство Сент-Кітс і Невіс дозволяє мати друге громадянство. Сент-Кітс і Невіс не розкриває іншим країнам інформацію про отримання громадянства, забезпечуючи повну конфіденційність.
Витрати на нерухомість
Житлова нерухомість на Сент-Кітс і Невіс продається за ціною від 300 тис. до декількох мільйонів доларів. Для програми економічної імміграції варто звертати увагу на квартири і вілли, що продаються мінімум за 400 тис. дол.
Компанія Henley Estates спільно з Four Seasons пропонує придбати 1/10 частки вілли площею 305 м ² з трьома спальнями з басейном і садом (88 м ²) за ціною 467 980 дол Ця сума вже включає всі податки, збори та витрати, пов’язані з придбанням та обслуговуванням вілли протягом п’яти років.
Приклад п’ятирічних витрат на покупку і обслуговування житла на Сент-Кітс і Невіс, дол
дані Henley Estates
p =.
Небезпеки
Через численні випадків шахрайства (онлайн та офлайн) уряд Сент-Кітс і Невіс опублікував список уповноважених агентів, які мають ексклюзивне право на роботу за програмою «Громадянство за інвестиції». Тільки їм дозволено оформлювати документи для інвесторів.
Варто перевіряти сайти і компанії, які пропонують допомогу за такою програмою. Часто шахраї камуфлируются під інші фірми. Не зайве порівняти адреси та телефони зі списку з контактами фірм або людей, з якими ви збираєтеся працювати за програмою «Громадянство за інвестиції».
Юлія Кожевнікова
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас