Amazon планує запустити доставку продуктів у 20-ти країнах світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon планує запустити доставку продуктів у 20-ти країнах світу

Світ
537
Amazon, найбільший в світі інтернет-рітейлер, планує розширити географію сервісу Amazon Fresh, що здійснює доставку продуктів харчування, напоїв, овочів і фруктів.
Варто відзначити, що до недавнього часу сервісом можна було скористатися тільки в Сіетлі, де розташований офіс компанії.
Агентство Reutrers з посиланням на анонімні джерела повідомляє, що компанія вже цього тижня запустить Amazon Fresh в Лос-Анджелесі, а через деякий час в Сан-Франциско. У плани компанії входить розгортання мережі доставки в більшій частині великих американських міст, включаючи Нью-Йорк, Даллас, Вашингтон, Майямі і далі.
Більше того, до 2014 року Amazon Fresh планується запустити по всьому світу: сервіс може з’явитися відразу в 20 країнах. Яких саме, поки не відомо.
Американські споживачі можуть замовити через Fresh м’ясо, рибу, молочні продукти, морепродукти, алкоголь, а також готові страви, вироблені місцевими партнерами Amazon. Компанія сама бере на себе доставку товару, за що стягує з покупця додаткових $ 8-10.
Прикладу Amazon слідує і Wal-Mart. Компанія проводить тести системи доставки товарів за допомогою спеціально організованих ящиків для роздрібних покупців. Wal-Mart оголосила про тестування аналогічної системи в 12 магазинах.
Замовлені через інтернет речі доставляються в спеціальні шафки для зберігання. Товари можна забрати в будь-який час протягом двох тижнів. Для здійснення подібного ланцюжка доставки Google купила Y Combinator. Подібні послуги пропонує і компанія Swapbox.
Аналітики відзначають, що ринок доставки продуктів у США зараз досить добре розвинений. Тут працює не тільки Amazon, а й великі офлайнові рітейлери, такі як Wal-Mart, Kroger, Safeway та інші. У Amazon є значна перевага перед іншими компаніями-конкурентами, а саме власна логістична мережа.
Завдяки цьому споживачам простіше закуповувати товари різних категорій у одного продавця, ніж у безлічі різних постачальників.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас