Сталося: Кабмін скоротить чисельність особового складу військкоматів в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сталося: Кабмін скоротить чисельність особового складу військкоматів в два рази

Казна та Політика
1199
Кабінет Міністрів планує скоротити чисельність особового складу військкоматів в два рази за рахунок оптимізації їх системи та скасування призову в армію. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.
У Міноборони зазначають, що необхідність внесення змін в існуючу систему військкоматів обумовлена ​​тим, що в затвердженій Президентом Віктором Януковичем Військовій доктрині закладено вектор переходу від армії мобілізаційного типу до більш компактних, боєздатних і мобільних Збройних сил.
При цьому одним із напрямків реформування та розвитку Збройних сил є вдосконалення функціонування системи військових комісаріатів.
У Міноборони повідомляють, що рішення передбачає спрощення системи управління їх діяльністю як у мирний, так і воєнний час, зменшення обсягів мобілізаційної роботи у мирний час, зняття з військових комісаріатів ряду другорядних і дублюючих функцій, а також вивільнення їх від “надуманих” завдань дозвільного характеру (надання довідок на виїзд за кордон, видача військових квитків всім категоріям громадян, зокрема тим, які не проходили військову службу, багаторівнева система призовних медичних комісій).
Положенням також введено чітке розмежування відповідальності між обласними, районними та міськими військовими комісаріатами, розгортання нових засобів автоматизації інформаційно-аналітичної системи військового обліку, зведення до мінімуму обсягу документообігу в районних та міських військових комісаріатах.
У Міноборони зазначають, що оптимізація функціонування системи військкоматів, а також призупинення призову на військову службу дозволить скоротити чисельність особового складу військкоматів майже в 2 рази і вивільнити значну кількість приміщень і будівель, щорічно економити понад 350 млн гривень.
Ці кошти планується спрямувати на оснащення Збройних сил новітніми зразками озброєння, підготовку підрозділів, а також будівництво житла для військовослужбовців.
Нагадаємо, міністр оборони України Павло Лебедєв підтвердив, що в 2013 році буде призупинено призов до лав Збройних сил країни.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас