Туреччина у вогні: помер вже третій учасник протестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина у вогні: помер вже третій учасник протестів

Світ
2290
Він помер у лікарні від отриманої раніше травми.
Як стало відомо, третім загиблим став Етхем Сарисюлюк, який був поранений в голову під час заворушень в Анкарі.
Нагадаємо, 3 червня повідомлялося про загибель двох людей – 22-річного Абдуллаха Джемерта, члена опозиційної Народно-республіканської партії, та 20-річного Мехмета Айвалиташа, який загинув вночі 2 червня, коли автомобіль врізався в натовп невдоволених.
Заворушення в Туреччині почалися увечері 28-го травня. Демонстрації проходили в 67 містах країни. Спочатку жителі Стамбула протестували проти планів з вирубки парку, прилеглого до площі Таксим, проте потім вимоги протестуючих стали політичними. В результаті поліція застосувала проти мітингувальників водомети і сльозогінний газ. Всього в ході антиурядових демонстрацій було затримано більше 2300 осіб, ще понад три тисячі отримали поранення. В Ізмірі опозиціонери закидали пляшками із запальною сумішшю офіс правлячої Партії справедливості і розвитку (AKP), в результаті чого почалася пожежа, проте незабаром її вдалося загасити. Протестувальники звинувачували прем’єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана і правлячу “Партію справедливості і розвитку” в спробах ісламізації країни.
5-го червня стало відомо, що заворушення перекинулися зі Стамбула і Анкари в курортні регіони. При цьому збитки туристичної галузі можуть досягти $ 40 млн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас