СКМ об'єднає можливості Укртелекому та life :) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СКМ об'єднає можливості Укртелекому та life :)

Фондовий ринок
2060
Група СКМ планує об’єднувати можливості мобільного бізнесу “Укртелекому” і ТОВ “Астеліт” (бренд life :)) для отримання синергії, повідомляє прес-служба СКМ.
“Ми бачимо значні плюси від синергії мобільного бізнесу “Укртелекому” і “Астеліту”. І від можливого спільного використання телекомунікаційних вишок, і від можливості взаємного роумінгу в мережах один одного, і від реалізації спільних проектів у галузі широкосмугового інтернету”, – повідомили в прес-службі, відповідаючи на питання, чи планується в майбутньому приєднання “ТриМоб” до “Астеліту”.
Як повідомлялося, у середу стало відомо про угоду між австрійською EPIC і групою СКМ, внаслідок якої остання придбала контроль над найбільшим в Україні оператором зв’язку “Укртелекомом”.
Мобільний бізнес “Укртелекому” виділений в окрему юрособу – ТОВ “ТриМоб”, раніше акціонери оператора планували його продати, проте потім процес призупинився. Причиною припинення продажу експерти називали занадто високу ціну за цей актив. Основна цінність “ТриМоб” – діюча ліцензія на зв’язок UMTS, яку вже більше п’яти років безрезультатно намагаються отримати українські мобільні оператори.
У портфелі СКМ, крім “Укртелекому”, є інші телекомактиви: група володіє 45% третього за величиною оператора мобільного зв’язку компанією “Астеліт”, 100% телекомунікаційної групи Vega (сконцентрована на фіксованому телефонному зв’язку та послуг доступу до інтернету – ред.), а також оператором ММДС (володіє ліцензією на WiMAX).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас