Глава МВФ: США слід знайти альтернативу секвестру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ: США слід знайти альтернативу секвестру

Казна та Політика
349
Керуючий директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вважає, що США повинні знайти життєздатну альтернативу секвестру.
На її погляд, обсяг короткострокового скорочення бюджетного дефіциту США є занадто великим, в той час як заходи, спрямовані на консолідацію бюджету в середньостроковій і довгостроковій перспективах, занадто нерішучі.
“Різке скорочення витрат бюджету не сприяє інтенсивному розвитку економіки США. Економіка країни знаходиться на етапі відновлення, тому потрібно вироблення довгострокової програми скорочення витрат і збільшення податків”, – зазначила Лагард.
Вона також зазначила, що частка витрат на охорону здоров’я та соціальні виплати збільшиться на 2%, аналогічне зростання продемонструють і витрати на сплату відсотків за позиками.
Згідно з її прогнозом при збереженні поточної бюджетної політики, економіка країни знизиться в обсязі в цьому році на 1,5% і більше.
Нагадаємо, що економіка США виросла на 2,5% в річному вираженні в I кварталі 2013 р. Результати виявився набагато гіршим за очікування експертів, які прогнозували зростання американської економіки на 3,2%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас