Міносвіти змінило умови вступу до вишів: цікаві деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти змінило умови вступу до вишів: цікаві деталі

Казна та Політика
1969
Міносвіти внесло зміни до Умов прийому до вузів у 2013 році.
Зокрема, пунктом 3.5 Умов прийому із затвердженими змінами передбачено прийом на другий курс абітурієнтів, які здобули повну загальну середню освіту (випускники 11 класів). Прийом здійснюється на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності) на конкурсній основі.
Згідно Умов прийому (розділ V), такі вступники подають заяви про участь у конкурсному відборі на навчання у терміни, визначені Правилами прийому до вузів. Порядок прийому заяв і документів для участі у конкурсному відборі до ВНЗ, реєстрації їх у ЄДЕБО врегульовано розділом VI Умов прийому. Організація, проведення конкурсу та зарахування зазначеної категорії вступників визначені розділом VII Умов прийому.
Розділ III Умов прийому доповнено пунктом 3.7, що передбачає можливість прийому на навчання осіб, які вже отримали вищу освіту певного освітньо-кваліфікаційного рівня за певним напрямом підготовки (спеціальності), для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншими напрямами підготовки (спеціальності) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності).
Для цього вищий навчальний заклад, з урахуванням умов прийому, розробляє і затверджує порядок конкурсного відбору та зарахування таких категорій і відображає його в Правилах прийому до вузу. Порядок прийому заяв і документів таких категорій осіб для участі у конкурсному відборі до ВНЗ, реєстрації їх у ЄДЕБО врегульовано Умовами.
При необхідності, вузи України можуть вносити зміни у відповідні пункти власних Правил прийому і оформляти їх у вигляді окремого додатка, що узгоджується з Міністерством освіти і науки України до 20 червня 2013 року, зазначають у прес-службі Міністерства освіти і науки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас