Новий план порятунку японської економіки обрушив ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий план порятунку японської економіки обрушив ринки

Фондовий ринок
1914
Фондові індекси в Японії знизилися майже на 4% під час промови прем’єр-міністра Сіндзо Абе, в якій він розповідав про основні пункти програми з пожвавлення економічного зростання.
Учасники фондового ринку сприйняли її з побоюванням: індекс Nikkei на закритті знижувався на 3,8%, Topix – на 3,2%. Прибутковість 30-річних держоблігацій зросла на 0,09% до 1,80%.
Пропоновані Сіндзо Абе реформи носять широкий характер. По-перше, правила роботи найбільших пенсійних фондів змінять. Вони зможуть інвестувати не тільки в державні облігації, а й у більш ризиковані цінні папери, наприклад, в акції. Це має підтримати котирування індексів в короткостроковій перспективі.
Зростання ділової активності в середньостроковій перспективі мають забезпечити спеціальні економічні зони, які будуть залучати іноземний капітал. Уряд хоче переглянути містобудівні закони, щоб полегшити реалізацію нових проектів, а також потроїти до 35 тлрн ієн До 2020 р. обсяг приватних вкладень в інфраструктуру за допомогою податкових пільг. Уряд також дозволить продаж ліків, що відпускаються без рецепта, через інтернет.
У довгостроковій перспективі: консолідація дрібних фермерських господарств і збільшення частки жінок у всіх галузях економіки. Прем’єр-міністр пообіцяв, що середні темпи зростання доходів складуть, як мінімум, 3% – на відсоток вище бажаного рівня інфляції, встановленого Банком Японії.
Деталі нового плану будуть опубліковані 12 червня і ще через два дні передані на розгляд кабінету міністрів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас