ЄС вводить антидемпінгові мита на імпорт сонячних батарей з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вводить антидемпінгові мита на імпорт сонячних батарей з Китаю

Енергетика
641
Євросоюз (ЄС) вводить тимчасові антидемпінгові мита на імпорт китайських сонячних батарей та їх основних компонентів – фотоелементів і полікремнієвих пластин. Про це повідомила Єврокомісія – виконавчий орган ЄС.
У той же час Брюссель пішов назустріч китайської індустрії сонячних батарей і дав два місяці, перш ніж тарифні санкції наберуть повну силу. У китайських виробників і європейської влади є можливість за цей час виробити компромісне рішення.
Як повідомляється в прес-релізі Єврокомісії, тариф на імпорт сонячних батарей з Китаю спочатку складе 11,8% і вступить в дію 6 червня ц.р., проте після 6 серпня ц.р. середній імпортний тариф підвищиться вже до 47,6%.
Однак, якщо до початку грудня 2013 Китай і ЄС не домовляться про ціни на ввезені до Європи сонячні батареї, антидемпінгові мита будуть закріплені на 5 років.
“Єврокомісія знову заявляє про свою готовність до діалогу з китайськими експортерами та Торговою палатою КНР з метою знайти взаємоприйнятне рішення, яке дозволить відкликати тимчасові мита”, – йдеться в повідомленні відомства.
Нагадаємо, в результаті розслідування, ініційованого у вересні 2012 р., Єврокомісія встановила, що китайські компанії реалізують сонячні батареї в Європі за цінами значно нижче “нормальної ринкової вартості”, завдаючи істотної шкоди європейським виробникам сонячних батарей. Згідно з останніми наявними даними, в 2011 р. обсяг імпорту сонячних батарей та їх компонентів з Китаю до країн Євросоюзу досяг 21 млрд євро.
Спостерігачі вже називають торгову суперечка між Китаєм і ЄС з приводу сонячних батарей однією з найбільших за останні десятиліття.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас