Перемога Samsung: у США заборонили продавати застарілі моделі iPhone і iPad — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перемога Samsung: у США заборонили продавати застарілі моделі iPhone і iPad

Світ
2083
Комісія з міжнародної торгівлі США заборонила компанії Apple продавати на американській території деякі моделі смартфона iPhone і планшета iPad. Про це повідомляє в середу агентство Associated Press.
Таке рішення було прийнято за позовом компанії Samsung, яка звинуватила Apple в порушенні патенту. Заборона торкнеться iPhone 4 для оператора зв’язку AT&T, iPhone 3GS, а також iPad 3G і iPad 2 3G, реалізовані за контрактами AT&T. Ці пристрої вже не продаються на американському ринку, тому перемогу Samsung можна вважати чисто символічною.
Apple може оскаржити рішення в апеляційній інстанції. Крім того, його має право скасувати президент США, який виступав проти подібного роду заборон на підставі патентних суперечок. У Барака Обами є два місяці, щоб втрутитися в розгляд.
В Apple поки ніяк не прокоментували заборону на продаж у США своїх застаріваючих моделей. Тим часом в Samsung відзначили, що рішення Комісії з міжнародної торгівлі підтвердило, що Apple неправомірно використовує технологічні інновації південнокорейського конкурента.
Samsung є найбільшим виробником смартфонів у світі. За деякими оцінками, за перші три місяці 2013 компанія продала вдвічі більше пристроїв, ніж Apple. Однак, зазначає АР, бізнес Apple більш прибутковий.
Нагадаємо, у квітні 2011 року Apple звинуватила південнокорейську компанію в копіюванні iPhone і iPad, а Samsung у відповідь звинуватила суперника в незаконному використанні її технологічних розробок. У серпні 2012 року суд постановив, що Samsung порушила п’ять патентів Apple, і засудив її до виплати компенсації в розмірі 1,05 мільярда доларів США. У березня 2013 року штраф був скорочений до 598,9 мільйона доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас