Українських дітей у Криму годують погано, шкідливо і небезпечно - прокуратура АРК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українських дітей у Криму годують погано, шкідливо і небезпечно - прокуратура АРК

Особисті фінанси
782
Прокуратура АРК виявила низку порушень у дитсадках і школах автономії. За інформацією прокуратури, йдеться про забезпечення дітей якісним харчуванням.
«Встановлено численні порушення. Дошкільнята і молодші школярі не отримують необхідних продуктів, споживають шкідливі і неперевірені на безпеку продукти, а проблема недофінансування харчування неповнолітніх перекладається на батьків», – повідомили в прокуратурі Криму.
Так, встановлено, що норми харчування виконуються тільки в одному Красноперекопському районі, в решті регіонів діти недоотримують необхідних продуктів, а калорійність раціону компенсується за рахунок крупи і борошняних страв.
«Причому є навчальні заклади, у яких в асортименті їдалень взагалі не буває страв з риби, сухофруктів, з вмістом яєць, сметани і сиру. Зафіксовані випадки, коли батьки повинні були оплачувати до 73% вартості дитячих обідів при встановлених 30%, а в Джанкойському регіоні – взагалі всі 100», – підкреслили в прокуратурі.
Крім того, у 8 регіонах півострова були встановлені випадки, коли в шкільні та дитсадкові їдальні надходили продукти без документів, що підтверджують їх якість та безпеку.
Ще в 5 регіонах прокуратура виявила в асортименті Їдалень продукти з ароматизаторами, консервантами і барвниками, які заборонені для споживання дітьми.
Як виявилося, не менш гостро в Криму стоїть проблема харчування пацієнтів дитячих лікарень. «У 8 регіонах маленьких хворих годують на 1-4 гривні в день, тому вони не отримують м’яса, риби, вкрай обмежені в молочних продуктах», – зазначили в прокуратурі АРК.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас