Ноу-хау: кияни все частіше наймають нянь з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: кияни все частіше наймають нянь з Китаю

Особисті фінанси
2385
Незабаром діти киян, схоже, будуть вільно говорити китайською, і для цього їм не треба ходити на мовні курси. Як з’ясувалося, молоді батьки все частіше шукають для своїх чад нянь не тільки з Європи, але й з Азії. Зарубіжні гувернантки із знанням мови вже почали витісняти українських бабусь і студенток, які раніше були поза конкуренцією.
У столичних агентствах з підбору персоналу кажуть, що в моду увійшли няні саме з Китаю, хоча буму на вихователів-азіаток поки немає. «Це стає тенденцією – наймати китайських нянь. Вони дуже відповідальні і старанні, краще ніж наші. Ось свіжа пропозиція: наша сім’я шукає для восьмимісячного хлопчика няню саме з Китаю », – розповіла «Взгляду» менеджер одного зі столичних агентств Яна. Як виявилося, жінці з Піднебесної готові платити $1000 і знімати для неї житло. Працювати вона буде п’ять днів на тиждень по вісім годин.
У іншому агентстві кажуть, що за замовленням можна знайти няню не тільки з Китаю, але також з Німеччини, Італії, Іспанії та Ізраїлю. «У нас є кілька нянь-китаянок, філіппінки, єврейки. Але особисто моя думка – краще вибирати для однорічної дитини няню-бабусю з України. Інша справа, коли дитині буде 3-5 років, тоді гувернантку краще брати з Європи або, якщо захочете, Китаю. Ідеальний варіант – це наша українська жінка, яка пропрацювала 10-15 років нянею в Греції чи Італії. Вона добре володіє іноземною мовою і добре розуміє українську дитину », – радить директор агентства Катерина.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас