Кожен десятий туроператор в Росії більше не зможе відправляти туристів за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен десятий туроператор в Росії більше не зможе відправляти туристів за кордон

Світ
629
Першого червня закінчився термін, відведений російським туроператорам, щоб вступити в галузеве об’єднання “Турпомощь”. Піcле всіляких відстрочок до об’єднання приєдналися всі, хто хотів – це близько 1,8 тисячі компаній з 2001, тобто 90% туроператорів, які працюють на ринку виїзного туризму. Цифру “Російській газеті” назвав виконавчий директор галузевого об’єднання “Турпомощь” В’ячеслав Басов.
Вступний внесок складає 100 тисяч рублів, і зараз в компенсаційному фонді для екстреної допомоги туристам за кордоном вже є приблизно 180 мільйонів рублів.
Компанії, котрі не заплатили внесок, Ростуризм виключив з єдиного реєстру туроператорів. Тепер вони не мають права працювати в сфері виїзного туризму. Але для тих, хто побажає повернутися, як і для новачків, ніяких заборон немає.
“Ми продовжимо приймати туроператорів в об’єднання. Їм доведеться повторно вносити дані про себе до єдиного реєстру, отримувати новий номер. Але тільки після оплати внеску в “Турпомощь”, – пояснив В’ячеслав Басов.
Люди, що заздалегідь купили путівки у туроператорів, які не увійшли до об’єднання, можуть їхати відпочивати. Єдиний мінус – якщо фірма збанкрутує і при цьому виявиться, що вона, наприклад, не оплатила своїм клієнтам проживання в готелі, “Турпомощь”, незважаючи на свою назву, підключитися до вирішення проблеми не зможе.
За правилами, екстрена допомога надається лише тим туристам, у яких є договір з оператором, що входять до галузевого об’єднання.
Нагадаємо, асоціація операторів у сфері виїзного туризму “Турпомощь” була створена в минулому році після низки гучних скандалів і банкрутств на ринку туристичних послуг. Вона буде допомагати в тих випадках, коли туроператор, що входить в “Турпомощь”, з якихось причин не зміг виконати свої зобов’язання по відношенню до клієнтів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас