Fitch знизило рейтинг Кіпру до B-, прогноз "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг Кіпру до B-, прогноз "негативний"

Світ
840
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг Кіпру в іноземній валюті з позначки B до B- з “негативним” прогнозом. Про це йдеться в повідомленні агентства.
Одночасно довгостроковий кредитний рейтинг у місцевій валюті знижений з позначки B до рівня CCC.
Пониження довгострокового кредитного рейтингу в іноземній валюті пов’язане з високими ризиками відновлення острівної економіки в умовах допомоги з боку ЄС і МВФ.
Нікосія в майбутньому буде надзвичайно обмежена в своїх діях, в той час як гарантій швидкого відновлення фінансової системи Кіпру немає. Експерти Fitch прогнозують зростання рівня заборгованості до рівнів вище 126% ВВП до 2015
Зниження довгострокового кредитного рейтингу в місцевій валюті на два рівні – до позначки CCC – пов’язано з додатковими ризиками боргових зобов’язань Кіпру, випущених для місцевого ринку. Допомога міжнародних кредиторів передбачає більш високі гарантії для кіпрських бондів, випущених відповідно до міжнародного законодавства.
“Негативний” прогноз по довгостроковому кредитному рейтингу в іноземній валюті пояснюється високим ризиком проведення структурних перетворень, зростанням безробіття, тривалою рецесією і ймовірною втечею капіталу з острова.
Імовірність підвищення рейтингів Кіпру в найближчому майбутньому в Fitch оцінюється як вкрай незначна.
Всього Кіпр повинен отримати від міжнародних кредиторів, включаючи МВФ, 10 млрд євро. Основну частину допомоги в розмірі 9 млрд євро надасть Євросоюз через Європейський стабілізаційний механізм (ESM).
Загальні потреби Кіпру в зовнішній допомоги в даний час оцінюються в 23 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас