Вартість послуг нотаріусів по держреєстрації нерухомості можуть обмежити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість послуг нотаріусів по держреєстрації нерухомості можуть обмежити

Казна та Політика
1303
Міністерство юстиції України розробило законодавчі зміни, які передбачають обмеження вартості послуг нотаріусів, у тому числі приватних, наділених правом здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна.
Як повідомляється в прес-релізі Державної реєстраційної служби України (Укрдержреєстру), відповідні зміни закріплені законопроектом “Про внесення змін до закону України” Про нотаріат “і спрямовані на убезпечення українців від неконтрольованого зростання цін на послуги нотаріусів.
“… Ми отримуємо інформацію щодо суттєвої різниці вартості послуг нотаріусів залежно від регіону. Українці не повинні переплачувати за послуги нотаріусів – це чітка позиція. Саме тому сьогодні Міністерством юстиції розроблено зміни до законодавства, які передбачають обмеження вартості послуг нотаріусів, у тому числі і приватних”, – цитує прес-служба главу Укрдержреєстру Дмитра Ворону.
За словами Ворони, законопроектом передбачається, що розміри ставок та порядок сплати нотаріального збору будуть визначатися Кабінетом міністрів України, а для соціально незахищених верств населення будуть встановлені пільги.
“З 1 січня цього року майже 7 тис. нотаріусів отримали право здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна. Оскільки операції з нерухомістю відбуваються, насамперед, на вторинному ринку, то сьогодні майже 50% угод здійснюється саме нотаріусами. До кінця року цей показник зросте до 70 %”, – прогнозує глава відомства.
Крім того, Ворона повідомив, що Укрдержреєстр розробив законопроект щодо надання нотаріусам повноважень щодо державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
В Україні створена Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр), до якої з 1 січня 2013 року перейшло від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентаризації зберігається за БТІ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас