Неочікувано: Німеччина допоможе малому та середньому бізнесу Іспанії на 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неочікувано: Німеччина допоможе малому та середньому бізнесу Іспанії на 1 млрд євро

Казна та Політика
437
Берлін виділить малому та середньому бізнесу Іспанії допомогу в розмірі близько 1 мільярда євро ($ 1,30 млрд), прагнучи впоратися зі зростаючим безробіттям на півдні Європи, свідчить документ фінансового відомства країни.
У проекті плану допомоги, наголошується, що німецький державний банк розвитку KfW виділить позики на суму 800 млн євро в рамках двосторонньої програми допомоги.
KfW також гарантує додаткові фінанси для зміцнення капітальної структури іспанських дрібних і середніх підприємств, яким не виділяють кредити банки, ослаблені борговою кризою єврозони. Ці гроші ще повинні бути прийняті в бюджеті Німеччини на 2014 рік.
“Двостороння програма заходів, запропонованих тут, складається з різних фінансових інструментів на загальну суму близько 1 мільярда євро”, – наголошується в проекті документа мінфіну, підготованого для бюджетного комітету німецького парламенту.
“Ці заходи доречні, оскільки подолання нестачі фінансів і ліквідності у дрібних і середніх підприємств в програмних країнах украй важливо для збереження існуючих робочих місць та створення нових робочих місць і навчальних позицій”.
Німеччина, якою жителі південної Європи незадоволені через вимоги скорочення витрат і структурних реформ в обмін на допомогу, має намір поліпшити свій імідж, оскільки ризик соціальних і політичних заворушень збільшується.
Відзначимо, що раніше в цьому році лідери Євросоюзу вирішили надати до 6 млрд євро протягом семи років для подолання безробіття серед молоді і Берлін, засмучений повільними темпами інституційного прогресу в Європі, вимагає, щоб ці гроші розподілили швидко.
Так, безробіття молоді перевалило за 60% у Греції, складає більше 50% в Іспанії і понад 40% у Португалії.
Фінансове відомство розраховує, що Європейський інвестиційний банк, Європейський інвестиційний фонд, банк розвитку Іспанії та приватні інвестори внесуть свою лепту в цю програму і допоможуть збільшити капітал, доступний дрібним і середнім підприємствам Іспанії.
Подібна програма може служити зразком для інших європейських програмних країн, особливо Португалії, вважають німецькі чиновники.
Раніше повідомлялося, що безробіття в єврозоні досягла нового максимуму, а інфляція залишається набагато нижче орієнтира Європейського центробанку.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас