Власник Fiat продав 15% швейцарської SGS бельгійському холдингу Lambert за 2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник Fiat продав 15% швейцарської SGS бельгійському холдингу Lambert за 2 млрд євро

Фондовий ринок
338
Інвесткомпанія сім’ї Аньєллі Exor SpA, яка контролює італійський автоконцерн Fiat SpA, продала всі належні їй 15% акцій швейцарської SGS SA бельгійському промисловому холдингу Groupe Bruxelles Lambert SA (GBL) за 2 млрд євро.
Прибуток Exor від операції складе 1,53 млрд євро.
Можливо, ці кошти допоможуть профінансувати остаточне злиття Fiat і Chrysler Group LLC (США), для якого італійський автовиробник хоче залучити синдикований кредит на $ 10 млрд. Exor оголосила минулого тижня, що не планує розмивати належні їй 30% Fiat після завершення злиття з Chrysler.
SGS (минулого Societe Generale de Surveillance) надає послуги з незалежної експертизи, контролю, випробувань та сертифікації і є найбільшим гравцем у цьому секторі. Компанію пов’язують з Exor і Fiat давні відносини, в тому числі нинішній гендиректор Fiat Серджіо Маркьонне, що в даний час займає пост голови ради директорів SGS, а з січня 2002 до середини 2004 року (аж до відходу у Fiat) він був CEO швейцарської компанії.
Холдинг GBL належить найбагатшому бельгійцю Альберту Фрера і володіє значною часткою акцій французької енергетичної компанії GDF Suez, 21% виробника цементу Lafarge і 4% нафтового гіганта Total.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас