Регіонал пропонує прибрати рекламу з українських доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіонал пропонує прибрати рекламу з українських доріг

Казна та Політика
540
Народний депутат Антон Яценко (фракція Партії регіонів) пропонує прибрати зовнішню рекламу з українських автомобільних доріг.
Відповідний законопроект №2182а “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розміщення зовнішньої реклами на автомобільних дорогах загального користування, а також на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів” зареєстровано у Верховній Раді 31 травня 2013 р.
Згідно з текстом документа, пропонується внести зміни до закону “Про рекламу”, якими заборонити розміщення засобів зовнішньої реклами: на тротуарах, велосипедних і пішохідних доріжках, а також на алеях; в населених пунктах на висоті менш ніж 5 м від поверхні дорожнього покриття; поза населеними пунктами на відстані менше 10 м від краю проїжджої частини.
Крім того, пропонується заборонити розміщення реклами в межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування; над проїжджою частиною автодоріг загального користування та доріг населених пунктів; на розділових смугах автодоріг загального користування; на поверхнях і опорах дорожніх знаків, освітлення, штучних споруд; в зоні транспортних розв’язок, мостів, шляхопроводів, у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод.
Крім того, пропонується вилучити ст. 38 закону “Про автомобільні дороги”, яка, зокрема, стверджує: розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг здійснюється відповідно до вимог законів та інших нормативно-правових актів за погодженням з органами державного управління автомобільними дорогами або їх власниками та відповідними державними органами з безпеки дорожнього руху.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, він спрямований на вдосконалення нормативно-правового регулювання у сфері зовнішньої реклами, підвищення безпеки дорожнього руху, приведення законодавства у відповідність до вимог, що діють у країнах-членах Європейського Союзу.
“Реалізація зазначеного проекту закону не потребує додаткових матеріальних та фінансових витрат з державного бюджету України. Його схвалення дозволить підвищити рівень безпеки дорожнього руху”, – наголошується в записці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас