Скандал: британський банк Barclays підозрюють у зв'язках з "інтернет-пральнею" Liberty Reserve — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал: британський банк Barclays підозрюють у зв'язках з "інтернет-пральнею" Liberty Reserve

Кримінал
527
Банк Barclays втягнули в скандал, що стосується бізнесу грошових переказів Liberty Reserve, який звинувачують у запуску найбільшої ініціативи з відмивання грошей в американській історії.
Прокуратура Нью-Йорка розпорядилася, щоб британський банк здав записи по рахунку, відкритому в одному з його іспанських філій на ім’я Артура Будовського, який нібито і керував махінаціями на мільярди фунтів.
Це один з 45 рахунків по всьому світу, які використовували Будовський і його сподвижники, яких минулого тижня звинуватили у відмиванні $ 6 млрд брудних грошей, отриманих за рахунок інтернет-шахраїв, торговців наркотиками і дитячої порнографії з 2006 р. Американська влада вилучила $ 25 млн з банків і пообіцяла, що це “ще не все”.
Раніше прокуратура Нью-Йорка прийняла рішення заблокувати електронну платіжну систему Liberty Reserve. Цей віртуальний сервіс дозволяв злочинцям зберігати і відмивати кошти, отримані незаконним шляхом.
Платіжна система Liberty Reserve заснована в 2006 р. в Коста-Ріці і дозволяла користувачам анонімно переказувати грошові кошти в будь-яку точку світу за невелику комісію. За даними влади США, практично вся її діяльність пов’язана з криміналом, а з приблизно 1 млн користувачів в 200 тис. припадає на США.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас