Повені у центральній Європі: вже 3 загиблих, 8 зникли безвісти (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повені у центральній Європі: вже 3 загиблих, 8 зникли безвісти (ФОТО)

Світ
1936
Відразу в декількох країнах Європи ситуація стає все більш напруженою через викликані затяжними дощами повені. Напередодні повідомлялося про двох загиблих в результаті розгулу стихії в Чехії. У понеділок стало відомо ще про одну жертву – в Австрії. За даними агентства АР, ще вісім людей зникли безвісти: четверо в Чехії, двоє в Австрії та двоє на півдні Німеччини.
Влада Чехії у неділю ввела у всіх краях країни, за винятком Пардубіцького, надзвичайний стан у зв’язку з повінню. Третій, найвищий рівень небезпеки повені, оголошений у 50 містах Чехії. У Празі йде евакуація населення із зон затоплення. У центральних районах Чехії дощі не припиняються, рівень води в річках продовжує зростати.
У минулу неділю повідомлялося, що неподалік від Праги в результаті обвалення будинку, знесеного водою, загинули чоловік і жінка. Ще чотири людини в країні вважаються зниклими безвісті.
Владі у боротьбі з наслідками повеней допоможе армія, повідомляє чеське інформагентство Ctk з посиланням на заяву прем’єр-міністра Чехії Петра Нечаса. Військовослужбовці будуть допомагати в Празі та інших регіонах Чехії.
За словами міністра оборони Чехії Властіміла Піцека, в Празі вже включилися в роботу з будівництва захисних бар’єрів 200 військовослужбовців 3-ї бригади швидкого реагування. Нечас і Піцек на військовому вертольоті облетіли затоплені регіони Чехії, зокрема, Прагу, Середньо-чеський і Південно-чеський краї.
В Австрії в результаті затоплення на заході і в центрі країни одна людина загинула і двоє зникли безвісти. Сотні мешканців евакуйовано, тисячі беруть участь у ліквідації наслідків повені. Залізничне та автомобільне сполучення на заході країни ускладнене.
Влада Німеччини оголосила тривогу в десяти містах і районах Баварії – також у зв’язку з сильною повінню, викликаною проливними дощами. В окрузі Тюбінген (Баден-Вюртемберг) в п’ятницю і суботу безвісті зникли дві людини. Найбільше населених пунктів затоплено на півдні та сході Німеччини. У багатьох районах скасовано заняття в школі.
Баварія стала однією з найбільш постраждалих від стихії німецьких земель. Влада розташованого на місці злиття трьох річок – Дунай, Інн і Ільц – міста Пассау очікує, що рівень води в межах міста може піднятися до 11 метрів, перекривши таким чином показник “столітньої повені” 2002 року. У десяти містах Баварії була оголошена тривога і включені сирени для оповіщення жителів про надзвичайну ситуацію. Від стихії також постраждали Саксонія і Баден-Вюртемберг.
Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про готовність уряду направити військовослужбовців у зони повеней.
Тим часом, за даними синоптиків, ситуація у постраждалих від повені регіонах може погіршитися, передає РИА “Новости”. В Альпах на день випадає від 50 до 90 літрів опадів на квадратний метр площі. Вода через річки Мангфалль, Інн та інші притоки найближчим часом потрапить в Дунай, попереджають метеорологи.
Критичний рівень кількості води перевищено на 23 водоймах Дольношльонського воєводства у Польщі. У зв’язку з цим влада оголосила підвищений рівень небезпеки в 11 районах країни. Пожежна служба Польщі отримала понад 60 звернень мешканців у зв’язку із затопленням. Закрито декілька вулиць. Метеорологи повідомляють про несприятливі прогнози – за їхніми даними, в регіоні найближчим часом, як і раніше, будуть йти дощі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас