Посада хірурга у міській або обласній лікарні коштує 30 тисяч баксів - Тернопільський губернатор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посада хірурга у міській або обласній лікарні коштує 30 тисяч баксів - Тернопільський губернатор

Казна та Політика
3304
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян обурений корупцією в області та закликає керівництво ОДА та мерії почати боротьбу з корупцією і захистити бізнес «від себе, від нас».
Про це він сьогодні сказав під час спільної наради за участю міського голови Тернополя Сергія Надала, заступників мера і голови ОДА, керівників структурних підрозділів ОДА та мерії.
Як зазначив Хоптян, «захищати потрібно тих, хто дружить з законом. Тому що зараз, якщо все в порядку на підприємстві, хто платить податки, немає зарплати «в конвертах», то там ще й перевірки. І це не поодинокі факти. У нас 1,4 тис. суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали і платили тут податки, зареєструвалися в інших регіонах. Але продовжують працювати у нас. І мені тепер зрозуміло чому. Тому що потрібно дати «данину» санстанції, пожежникам, іншим контролюючим службам».
При цьому губернатор озвучив суми, які необхідно платити в обласному центрі та в області за те, щоб влаштуватися на роботу в медичній сфері.
«Знаєте скільки коштує посада хірурга в лікарні міській чи обласній? 30 тисяч баксів. А один аптекар з Тернополя проситься головним лікарем у Збараж і готовий заплатити 50 тисяч. Це ж він приходить і з перших днів починає ті гроші повертати. Тоді як люди, які перебувають на межі бідності, змушені за все платити. Посада медсестри раніше коштувала 2 тис. доларів. Тепер – в 4 рази більше. Спочатку дають 0,25 ставки за 2 тис., потім хочеш 0,5 ставки – плати ще 2 тис. і так далі. Але коли та сестричка такі гроші відпрацює?», – сказав Хоптян.
Крім того, за його даними, щоб отримати права водія, у Тернополі при здачі іспитів необхідно заплатити 300 доларів. «Раніше було 100 доларів, тепер втричі більше. Питаю, чому 300? Кажуть, беруть за ризик, тому що переживають, що можуть попастися і втратять посаду», – розповів голова ТОДА.
Він закликав усіх присутніх чиновників почати боротьбу з корупцією. «Давайте захистимо бізнес від себе, від нас. Всі, хто сидить в цьому залі. Давайте будемо робити так, щоб нам повірили. Треба братися всім разом і це зло подолати. До нас ніхто не прийде, ні міністр, ні прем’єр, ні Президент, повинні самі наводити порядок у своєму регіоні.
Якщо ви не будете виконувати цього, це за вас будуть виконувати інші. Тому що тепер колегія облдержадміністрації може ухвалити рішення по будь-якому керівнику області, так що зробіть висновки», – застеріг Хоптян.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас