Львів на межі соціального вибуху через стан доріг - губернатор — Finance.ua

Львів на межі соціального вибуху через стан доріг - губернатор

Казна та Політика
1919
Соціальний вибух у Львівській області можливий у зв’язку зі станом автодоріг, заявив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук на засіданні колегії ОДА в п’ятницю.
“Соціальний вибух на Львівщині можливий у зв’язку зі станом автомобільних доріг. І якщо деякі керівники не можуть пояснити, чому у нас такий стан дороги або їх відсутність, то вони повинні піти або ж відповідати за свою бездіяльність протягом декількох останніх років”, – сказав він.
Коментуючи своє висловлювання на брифінгу, Шемчук сказав, що з початку року в області зафіксовано сім випадків, коли люди перекривали автошляхи, протестуючи проти поганого стану доріг в регіоні.
“На сьогодні у нас є сім фактів перекриття доріг, в тому числі і доріг обласного значення. Це виклик для влади, адже потрібно усвідомлювати, що стан доріг призводить до того, що їх блокують, а блокування може перерости в інші масові заходи”, – сказав він.
За даними Шемчука, начальника “Львівавтодору” Юрія Тарасовича вже звільнили з посади, крім того, відносно нього відкрито кримінальне провадження. Що стосується начальника Служби автодоріг у Львівській області Тараса Сиротинського, то поки з Києва немає відповіді на клопотання про його звільнення, яке направив голова Львівської ОДА.
Також Шемчук сказав, що відносно дорожників області відкрито п’ять кримінальних проваджень, частина з них вже в суді. Їх звинувачують у завищенні обсягів виконаних робіт, порушеннях технології ремонту і завищенні вартості робіт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас