Укравтодор обіцяє залатати всі ями до кінця червня - на ремонт не вистачає коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укравтодор обіцяє залатати всі ями до кінця червня - на ремонт не вистачає коштів

Казна та Політика
632
На сьогодні ліквідована ямковість на 40,4 тис. км протяжності доріг загального користування або на 3,3 млн. кв. м покриття, а на дорогах державного значення ця робота наближається до завершення. Про це заявив голова Державного агентства автомобільних доріг України “Укравтодор” Євген Прусенко, повідомили в прес-службі відомства.
При цьому голова “Укравтодору” пообіцяв, що в червні будуть завершені всі роботи і з ліквідації ям на дорогах місцевого значення.
За словами Прусенка, в порівнянні з минулим роком площа ям збільшилася майже вдвічі – з 2,7 млн. кв. м до 4,7 млн. кв. м.
Так, загальний обсяг уражених з початку року вибоїнами доріг склав 61,4 тис. км, або 4,7 млн. кв. м. У тому числі доріг державного значення – 24,5 тис. км площею 2,7 млн. кв. м., місцевого значення – 36,9 тис. км площею 2,0 млн. кв. м.
Голова “Укравтодору” підкреслив, що на ремонт доріг не вистачає коштів, але виплати із заборгованості агентства за залученими раніше позиками будуть профінансовані.
“Мережа доріг вимагає на порядок більше ресурсів, ніж ті, якими володіє “Укравтодор”, виходячи з наявного фінансування. Цих коштів не вистачає в жодному регіоні… Борги за минулий рік безумовно будуть віддані. При збільшенні фінансування, а ця робота зараз ведеться, будуть розглянуті питання фінансування тих робіт, які сьогодні вкрай необхідні для кожної окремої області. Я розумію, що є повністю зруйновані дороги, які необхідно ремонтувати влаштуванням суцільного шару покриття”, – зазначив Прусенко.
Нагадаємо, що в 2013 році “Укравтодор” відмовиться від будівництва нових доріг, сконцентрує зусилля на поточному та капітальному ремонті існуючих.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас