НБУ хоче обмежити щомісячний обсяг операцій з електронними грошима до 25 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ хоче обмежити щомісячний обсяг операцій з електронними грошима до 25 тис. грн

Казна та Політика
4649
Національний банк України (НБУ) може обмежити щомісячний обсяг операцій з електронними грошима 25 тис. грн. Про це йдеться в проекті змін до положення про електронні гроші в Україні, який опублікований на сайті НБУ.
“Загальна сума електронних грошей, на яку здійснюються операції, протягом місяця не повинна перевищувати 25 тисяч гривень, за винятком, коли сума 8 тисяч або більше погашається протягом того ж місяця на вимогу користувача”, – йдеться в проекті постанови.
Крім того, Нацбанк має намір заборонити користувачам переказувати електронні гроші іншим користувачам з використанням наперед оплачених карток.
Крім того, в документі пропонується:
- встановити перелік фінансових послуг, які банк має право надавати своїм клієнтам (крім банків) шляхом укладення агентських договорів з юридичними особами при використанні електронних грошей;
- уточнити вимоги до агентів, які на підставі договорів, укладених з емітентом електронних грошей, мають право надавати відповідні послуги;
- зобов’язати емітента до початку випуску електронних грошей узгодити з НБУ правила використання електронних грошей;
- зобов’язати емітента надавати Нацбанку інформацію про комерційних агентів для включення її до реєстру комерційних агентів банків.
Зазначимо, директор генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем НБУ Наталія Синявська сьогодні заявила, що “обсяги платежів, проведених через систему електронних платежів НБУ в 2012 р., перевищують ВВП більш ніж у 8 разів, а операції за платіжними картками становили більше 50% від ВВП”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас