Бізнесу в Україні загрожують масові штрафи через електронну звітність касових апаратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесу в Україні загрожують масові штрафи через електронну звітність касових апаратів

Казна та Політика
2974
Підприємці не встигають підключити касові апарати до електронної звітності до 1-го липня, як того вимагає законодавство, тому бізнесу загрожують масові штрафи. Про це заявив глава секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський.
“З першого липня будуть введені штрафні санкції за несвоєчасну й некоректну подачу звітності з касових апаратів в електронній формі. Бізнес просить відкласти застосування цих штрафних санкцій, тому що він не готовий до переходу на цю систему. Представники бізнесу виступають за перенесення санкцій на рік, то тобто з 1 липня 2014 року “, – повідомив він. За даними Забловського, на кінець травня лише 12% підприємців мали касові апарати, підключені до електронної звітності.
За словами Забловського, для оновлення касового обладнання однієї торгової мережі потрібно близько 270 тис. доларів. При цьому з 49 моделей апаратів, які є в реєстрі Міндоходов, реально доступні тільки сім.
Нагадаємо, з 1 січня в Україні діють положення закону, згідно з якими підприємці, які використовують касові апарати, зобов’язані подавати до податкової в електронній формі копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків. Для адаптації бізнесу надали півроку, тому до 1 липня до підприємців не застосовуються штрафні санкції за неподання звітності в електронній формі.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас