Держпрограми доступного житла допоможуть цього року отримати квартири 6,7 тис. сім'ям - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпрограми доступного житла допоможуть цього року отримати квартири 6,7 тис. сім'ям - віце-прем'єр

Казна та Політика
613
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул у Вінниці на церемонії вручення ключів новоселам квартир, придбаних за програмою “Доступне житло”, повідомив, що в поточному році державою передбачено фінансування для надання допомоги в придбанні квартир 6,7 тис. сім’ям. Про це повідомили в прес-службі уряду.
“Завдяки державній підтримці в 2010-2012 роках вже 6 тис. українських сімей стали власниками нових квартир. З початку цього року ще 1246 сімей отримали нове власне житло. Я щиро вітаю новоселів! Уряд створює можливості для отримання громадянами власного житла. У 2013 році державою передбачено фінансування для надання допомоги в придбанні 6,7 тис. квартир”, – сказав Олександр Вілкул.
“Програма здешевлення іпотечних кредитів, за умовами якої з 16% річних держава сплачує 13%, а громадянин тільки 3%, корисна людям. Такі програми не тільки вирішують гостру житлову проблему українців, а й стимулюють розвиток будівельної індустрії та суміжних галузей української економіки. Одне робоче місце в будівельній галузі створює ще 5 в суміжних”, – додав чиновник.
Нагадаємо, одним з найбільших учасників державних програм щодо забезпечення українців житлом є ХК “Київміськбуд”.
“Київміськбуд” з 2011 року бере участь у програмах (Здешевлення вартості іпотечних кредитів і Доступне житло 70/30 – Ред.), і на сьогодні є, мабуть, найбільшим учасником в Києві та області. З початку поточного року до нас звернулося понад 100 осіб, що хочуть взяти участь, і вже більше 30 квартир вже зарезервовані в рамках програм. Всього Компанія готова долучатися до реалізації як таких, так і інших програм”, – сказав віце-президент Холдингової компанії “Київміськбуд” Олександр Мороз.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас