Даішників можуть позбавити права визначати розмір штрафу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Даішників можуть позбавити права визначати розмір штрафу

Казна та Політика
1590
Депутат Верховної Ради, член фракції “Батьківщина” Олександр Бригінець пропонує уніфікувати штрафи за порушення правил дорожнього руху. Відповідний законопроект 2123а від 24.05.2013 року зареєстровано у парламенті.
Як зазначає депутат у пояснювальній записці, законопроект покликаний знизити корупційні прояви при визначенні суми штрафу співробітниками ДАІ за порушення правил дорожнього руху. Зараз у правилах дорожнього рухів встановлена “вилка” суми штрафу за їх порушення. Законопроект же пропонує встановити конкретну суму штрафу за конкретне порушення ПДР.
“Схвалення законопроекту сприятиме чіткому розрахунку штрафу за порушення правил дорожнього руху, що дозволить знизити ризик корупційних дій при оформленні правопорушення, а також дозволить покращити імідж правоохоронних органів”, – зазначив Бригінець.
Так, наприклад, за керування водієм несправним транспортним засобом, який перевозить пасажирів або технічний стан якого не відповідає вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації, пропонується стягувати штраф у розмірі сорок неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на даний момент в законі передбачається штраф від сорока до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
Якщо водій машини, яка потрапила в ДТП, або інші учасники ДТП, залишать свій транспортний засіб, то це тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятнадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні сума штрафу становить від п’ятнадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас