Азаров: Ніхто не говорить про членство України в Євросоюзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Ніхто не говорить про членство України в Євросоюзі

Казна та Політика
1118
Микола Азаров заявляє, що повноправне членство України в Євросоюзі навіть у разі отримання асоційованого членства в даний час навіть не обговорюється.
«Ніхто не говорить про членство України в Євросоюзі. Дистанція від асоційованого члена до члена – величезна. Наприклад, Туреччина приблизно 50 років тому отримала статус асоційованого члена і, на мій погляд, зараз вже керівництву Туреччини цей процес набрид, і навіть іноді вони заявляють про те, що, можливо, вони і не будуть активно форсувати цей процес. Туреччина окремо розвивається, має свої цілком конкретні інтереси, уклала з Євросоюзом угоду про вільну торгівлю і так далі», – заявив Азаров.
При цьому він зазначив, що йому важко уявити, «яким чином Угода про асоціацію з Євросоюзом може перешкодити розвитку наших відносин у рамках Співдружності незалежних держав».
Нагадаємо, що згідно з вимогами ЄС, українська влада повинна продемонструвати відчутний прогрес у вирішенні таких проблем: виборчого законодавства, вибіркового правосуддя та імплементація реформ, закладених у порядку денному асоціації.
Брюссель неодноразово закликав Київ звільнити екс-прем’єра Тимошенко і колишнього голову МВС Юрія Луценка. Луценко був помилуваний 7 квітня Віктором Януковичем.
Проте голова українського МЗС Леонід Кожара під час свого недавнього візиту до Лондона заявив, що українська влада не може втручатися в “верховенство закону” і не планує звільняти Тимошенко, а “одна кримінальна справа” не повинна зруйнувати відносини України з ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас