Чесна конкуренція: Митний союз підняв ціни на бензин і ввів мита на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чесна конкуренція: Митний союз підняв ціни на бензин і ввів мита на авто

Казна та Політика
4271
Митний союз, спостерігачем у якому стане Україна, на тлі захисту вітчизняних виробників трьох країн (Росії, Білорусі та Казахстану) збільшив мита на китайські авто і промислові товари.
Зокрема, ціну на бензин у МС зрівняли з російською – тепер літр 95-го коштує $1, що в півтора рази дорожче, ніж раніше.
Однак господар зустрічі учасників Митного Союзу, на якій в середу, 29 травня, вирішувалася доля України, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає все це тимчасовими труднощами, і очікує, що переваг усередині нової організації… буде більше плюсів у тому числі і для України.
Зазначимо, статус спостерігача дозволяє бути присутнім на засіданнях і захищати українські інтереси. По суті президент України Віктор Янукович у середу вперше в ролі спостерігача і брав участь у засіданні країн-членів Митного союзу.
“В основі дискусії – економічні проблеми. Я взяв участь, висловив свою точку зору. Це дуже важливо, нам такої дискусії не вистачало”, – зазначив Янукович.
Разом з тим російський віце-прем’єр Ігор Шувалов вважає, що Україна як спостерігач подивиться на Митний Союз і перестане його боятися.
Документально статус спостерігача України в Митному союзі оформить прем’єр-міністр Микола Азаров 31 травня у Мінську, підписавши відповідний документ з євразійською економічною комісією.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас