Високий рівень боргів гальмує розвинені країни - заступник голови банку Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високий рівень боргів гальмує розвинені країни - заступник голови банку Англії

Казна та Політика
216
Високі рівні державних і приватних боргів будуть стримувати повноцінне зростання економіки в розвинених країнах. З таким коментарем виступив заступник голови Банку Англії Мервіна Кінга.
У своєму виступі на Форумі офіційних монетарних фінансових інститутів (Official Monetary and Financial Institutions Forum, OMFIF) Чарльз Бін, заступник керуючого Банку Англії, зазначив, що підвищений рівень заборгованості в розвинених країнах чинить серйозний негативний вплив на кінцевий попит.
Крім того, чиновник визнав, що ефективність так званої “нетрадиційної” монетарної політики, яку продовжують вести провідні центробанки світу після фінансової кризи 2008 р., поки залишається під питанням.
Чарльз Бін, заступник керуючого банку Англії: “Швидше за все, процес відновлення світової економіки буде дуже затяжним. На мій погляд, існує досить висока ймовірність того, що підвищене боргове навантаження у державному та приватному секторах в розвинених країнах будуть чинити стримуючий вплив на темпи зростання економік. Ми вже спостерігали щось подібне на сучасному етапі розвитку світової економіки – це так зване “втрачене десятиліття” в Японії. Я б також зазначив, що після фінансової кризи 2008 р. світові центробанки були змушені вдатися до більш складних форм монетарної політики. При цьому ефективність і кінцевий ефект від використання даних інструментів поки залишаються досить невизначеними”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас