Радник Путіна: угода про асоціацію з Європейським союзом і участь у МС - несумісні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник Путіна: угода про асоціацію з Європейським союзом і участь у МС - несумісні

Казна та Політика
455
Рішення України про відновлення участі в євразійській економічній інтеграції несумісне з інтеграцією цієї країни до Європейського союзу, заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв.
“Для української громадської думки важливо розуміти, що неможливо одночасно підписувати угоду про асоціацію з Європейським союзом і брати участь у Митному союзі”, – сказав Глазьєв журналістам в Астані у вівторок.
“Ми виходимо з того, що, оскільки ми домовилися надати Україні статус спостерігача в Євразійському економічному союзі, який зараз тільки формується, це означає намір України увійти в Євразійський економічний союз, тому що статус спостерігача надається тільки тим державам, які хочуть увійти в наші інтеграційні об’єднання”, – сказав радник президента РФ.
Він зазначив, що Митний союз побудований повністю за правилами СОТ, і “Україна як член СОТ не має жодних перешкод брати участь у Митному союзі”.
За його словами, економічний ефект від інтеграції України в структури МС може скласти до $ 9 млрд, які будуть щорічно надходити в економіку України.
“На 30-річному проміжку часу ми оцінюємо приріст українського валового продукту за рахунок інтеграції в 15% ВВП України”, – зазначив він.
“З урахуванням великої проробленої роботи, я думаю, що питання підключення України до формування Євразійського економічного союзу в технічному плані складнощів ніяких не становить”, – додав С. Глазьєв.
У зв’язку з цим він підкреслив, що Росія розглядає підписання сьогоднішньої заяви, “як перший крок з відновлення участі в процесі євразійської економічної інтеграції”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас