Янукович: меморандум про участь України в роботі МС буде підписано 31 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: меморандум про участь України в роботі МС буде підписано 31 травня

Казна та Політика
3519
Меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в Мінську 31 травня, під час засідання Ради голів урядів СНД, повідомив голова української держави Віктор Янукович.
“Меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в найближчі дні на саміті СНД у Мінську прем’єр-міністром України. Дано таке доручення і таке рішення ухвалено сьогодні Радою голів держав Митного союзу”, – сказав президент України на брифінгу після переговорів лідерів країн МС, України і Киргизії в форматі “п’ятірки” в середу в Астані.
Зі свого боку, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомив, що на засіданні ради було представлено проект відповідного меморандуму і “проект меморандуму схвалений: Україна працює над тим, щоб у майбутньому стати спостерігачем Євразійського економічного союзу і Митного союзу”.
За його словами, відповідне доручення було дане голові Євразійської економічної комісії Вікторові Христенку, “який підпише з українською стороною відповідний документ в найближчому майбутньому”.
У зустрічі в Мінську, як передбачається, візьмуть участь прем’єр-міністри Білорусі, Росії, Казахстану, України, Вірменії та Таджикистану. Делегації Узбекистану, Киргизії, Азербайджану очолять перші віце-прем’єри, Туркменістан буде представлений на саміті заступником голови Кабінету міністрів. Молдову представлятиме заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції, відзначили в зовнішньополітичному відомстві.
На розгляд Ради голів урядів виноситься понад 30 питань, що стосуються співпраці країн Співдружності в економічній, гуманітарній сферах, в галузі безпеки, освіти та інновацій. Передбачається, що Рада голів урядів схвалить протокол про приєднання Узбекистану до Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас