Армію в Україні реформують за 5 років і 131 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Армію в Україні реформують за 5 років і 131 млрд грн

Казна та Політика
461
Кабінет Міністрів затвердив державну програму реформування армії, розраховану на 2013-2017 роки. Про це сказав міністр оборони Павло Лебедєв.
За його словами, таке рішення Кабмін ухвалив у середу, 29 травня.
Лебедєв також зазначив, що Кабмін затвердив держпрограму, що передбачає фінансування протягом 5 років у розмірі 131 млрд гривень, як і пропонувало Міністерство оборони.
За словами міністра, програма фінансуватиметься за рахунок коштів держбюджету, а також за рахунок реалізації міністерством надлишкового майна.
Нагадаємо, раніше Кабмін доручив Міноборони та Міністерству фінансів до 29 травня узгодити обсяги фінансування держпрограми реформування армії, розрахованої на 2013-2017 роки.
При цьому, за підрахунками Міноборони, на фінансування 5-річної програми необхідно передбачити 131 млрд гривень, у той час як за розрахунками Мінфіну для реалізації програми досить 97 млрд гривень.
Держпрограма передбачає оптимізацію чисельності армії для забезпечення її боєздатності, яка буде досягнута, в першу чергу, за рахунок скорочення чисельності особового складу, що не впливає на боєздатність. Також держпрограма передбачає перехід на професійну армію.
За підсумками 2012 року дохід Міністерства оборони України від продажу надлишкового військового майна оцінюється в $36,9 млн – 310 млн грн. Вся отримана сума перерахована до спецфонду військового відомства. Крім того, у військовому відомстві уточнили, що найбільшим попитом користувалася автомобільна техніка.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас