Кабмін захотів отримувати 8% ВВП від туризму - як у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін захотів отримувати 8% ВВП від туризму - як у Європі

Казна та Політика
483
Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що туристична галузь України може забезпечити, як і країни Європейського Союзу, 8% сукупного ВВП та 12% робочих місць від загальної чисельності зайнятих. На цьому Голова Уряду наголосив під час засідання Кабінету Міністрів 29 травня 2013 року.
«У країнах ЄС туризм формує 8 відсотків сукупного ВВП, а кількість робочих місць у індустрії туризму становить близько 12 відсотків від загальної чисельності зайнятих. На такий рівень повинна орієнтуватися і Україна – це цілком здійсненна мета», – сказав Микола Азаров.
Прем’єр-міністр зауважив, що особливо після Євро-2012 потік туристів до України зростає: «Він може або стати стабільно великим, або ж повернути в країни з кращим сервісом та інфраструктурою».
При цьому Голова Уряду звернув увагу на необхідність негайної модернізації туристичної галузі. «Треба системно змінити ставлення до туристичної галузі і принципи роботи на цьому ринку», – наголосив Микола Азаров, додавши, що розвиток туризму як індустрії – це водночас розвиток інших секторів економіки, таких, як транспорт, зв’язок, будівництво, торгівля та інше. У цілому, за його словами, розвиток туризму є перспективним напрямком активізації української економіки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас