В уряді пропонують встановити контроль за операціями з реекспорту українських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді пропонують встановити контроль за операціями з реекспорту українських товарів

Казна та Політика
317
Кабінет міністрів України пропонує встановити контроль за операціями з реекспорту українських товарів. Про це йдеться в урядовому законопроекті №2100а від 22 травня 2013 р.
У документі пропонується відокремити реекспорт товарів іноземного походження (перепродаж українськими суб’єктами за кордон товарів іноземного походження, які були раніше ввезені на територію України) і реекспорт товарів українського походження (вивезення товарів українського походження з митної території іноземної держави на митну територію третіх держав).
Здійснювати реекспорт товарів українського походження Кабмін пропонує тільки за наявності письмового дозволу відповідного органу.
“У рамках укладених Україною з іншими країнами угод про вільну торгівлю не застосовуються мита, податки і збори на експорт або імпорт товарів, що походять з митної території однієї сторони і призначені для митної території іншої сторони. Здійснюючи реекспорт товарів третіх країн, суб’єкти ухиляються від сплати до бюджету країни походження товару вивізного мита, сплата якого передбачається в торгівлі з третіми країнами”, – йдеться в пояснювальній записці.
При цьому в законопроекті передбачено низку умов, які є підставами для відмови у видачі такого дозволу, наприклад, застосування цін, які не відповідають тим, які склалися на відповідний товар на ринку країни ввезення на момент здійснення операції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас