Навіщо вчитися: українських роботодавців не цікавлять дипломи вишів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навіщо вчитися: українських роботодавців не цікавлять дипломи вишів

Особисті фінанси
7150
Диплом – не головний фактор при пошуку хорошої роботи. Про це свідчать дані дослідження, проведеного міжнародним кадровим порталом hh.ua.
“При підборі молодих фахівців роботодавці, насамперед, звертають увагу на розумові здібності претендентів – креативність, здатність аналізувати інформацію, системність мислення, здатність до самонавчання і т.д. (54%), – стверджує Андрій Кашин. – Крім того, важливі такі особистісні якості, як стресостійкість, гнучкість, ініціативність, відповідальність (51%), розвинені практичні навики за фахом (47%) і рівень розвитку комунікативних навиків (37%). Лише 13% компаній вважають важливими наявність додаткової освіти (тренінги, курси та інше), 21% – наявність досвіду роботи, і тільки 20% звертають увагу на ВНЗ, який закінчив молодий фахівець”, – зазначає координатор дослідницьких проектів Київського міжнародного інституту соціології Андрій Кашин.
Якщо роботодавець цікавиться наявністю диплома, то в більшості випадків (52%) просто уточнює факт його наявності. Тільки у чверті опитаних детально розпитували про освіту та спеціалізацію при прийомі на нове місце роботи. Ще 13% претендентів виконували практичні завдання, щоб підтвердити свою кваліфікацію.
Цікаво, що чим старші респонденти, тим більше вони цінують наявність диплома за спеціалізацією. Респонденти молодшої вікової групи більше покладаються на досвід роботи та особисті якості.
За даними КМІС, найбільш важливими якостями вважають практично-професійні навики, вміння вирішувати проблемні ситуації та навики роботи з клієнтами.
Випускники трохи інакше уявляють, яких навиків від них очікують роботодавці. Перші помітно переоцінюють важливість навиків роботи з комп’ютером і знання іноземних мов, однак менше ваги надають практично-професійним навикам та вмінню вирішувати проблемні ситуації.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас