Міністра економіки Литви звільнили за політ в Астану замовленим рейсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністра економіки Литви звільнили за політ в Астану замовленим рейсом

Казна та Політика
875
Президент Литви Даля Грібаускайте підписала указ про звільнення міністра господарства (економіки) Литви Біруте Весайте.
Указ набирає чинності з понеділка, 3 червня. Тимчасово виконувати обов’язки міністра господарства доручено міністру юстиції Йозасу Бернатонісу.
Звільнення Весайте стало результатом скандалу, що розгорівся після її польоту минулого тижня на форум до Казахстану з двома радниками на 8-місному літаку, який був замовлений агропромисловою групою компаній Arvi. Квитки на одну людину коштували 2,7 тисячі літів (782 євро) в обидва боки.
Однак, за даними фахівців цивільної авіації, замовлений рейс на адміністративному літаку за таким маршрутом обходиться в 100 тисяч літів (майже 29 тисяч євро), тобто в 13 тисяч літів (3,8 тисячі євро) на людину. За деякими даними, в цей же час міністерство економіки вело переговори з однією з компаній групи Arvi, що претендує на управління Мариямпольською тимчасовою вільною економічною зоною. Грібаускайте заявила, що міністр допустила конфлікт приватних і громадських інтересів.
“Президент Литви Даля Грібаускайте підписала указ, яким, керуючись конституцією і беручи до уваги пропозицію прем’єр-міністра Альгірдаса Буткявічюса від 28 травня, звільнила Біруте Весайте з посади міністра господарства”, – йдеться в поширеному прес-службою повідомленні.
Раніше президент також висловлювалася проти ідеї Весайте “спростити” громадські закупівлі, оскільки, на думку Грібаускайте, це може призвести до неконтрольованих розтрат.
У свою чергу, прем’єр-міністр висловив жаль у зв’язку з тим, що його колега по партії зробила помилку, і пов’язав це з недостатнім досвідом роботи в уряді. Він поки не назвав можливих кандидатів на пост міністра економіки, але обіцяв, що партія вибере компетентного представника.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас