Знову "папєрєднікі": Азаров впевнений, що газовий контракт з Росією через суд розірвати не можна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знову "папєрєднікі": Азаров впевнений, що газовий контракт з Росією через суд розірвати не можна

Енергетика
571
Газовий контракт з Росією не можна розірвати в судовому порядку.
Про це заявив прем’єр Микола Азаров під час відкриття засідання уряду.
“Опозиційні політики, які несуть пряму відповідальність за укладення з Росією вкрай невигідного для України газового контракту, поширюють абсолютно брехливу інформацію, що влада навіть не намагалася розірвати кабальний договір”, – сказав він.
“Більше того, ці політичні сили ініціювали позов до Кабінету Міністрів про нібито бездіяльність уряду в цьому питанні”, – додав прем’єр.
“Хочу з усією відповідальністю заявити: всі три роки кожна зустріч на вищому рівні між президентами України і Росії, прем’єр-міністрами, профільними міністрами починалася і закінчувалася нічим іншим, як вимогою української сторони переглянути укладений Тимошенко газовий контракт”, – заявив Азаров.
“Однак, на думку експертів і юристів, в результаті зради попереднім керівництвом держави національних інтересів, контракт складений настільки вигідно для Росії і настільки невигідно для України, що розірвати його іншим методом, ніж переговорним, не вбачається можливим”, – уточнив він.
Прем’єр також додав, що “оплачувати судові витрати за спробу розірвати контракт, означало б завдати чергового удару по українських громадянах”.
“Довіряти треба тільки офіційній інформації уряду. За цю інформацію ми несемо персональну відповідальність”, – підсумував він.
Як відомо, українські юристи звернулися з позовом до Кабміну про визнання недійсними газових контрактів від 19 січня 2009 року між “Газпромом” і “Нафтогазом України”.
Вони також заявили, що Кабмін жодного разу за три роки з часу підписання контракту не ініціював розрив договору в Стокгольмському суді.
У серпні 2009 року Азаров заявляв, що уряд України вже проконсультувався з вітчизняними та міжнародними експертами щодо своїх перспектив у судовому позові щодо газових контактів з Москвою і готовий почати розгляди.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас