ЄС готовий забути про Тимошенко заради відносин з Україною - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий забути про Тимошенко заради відносин з Україною - ЗМІ

Казна та Політика
3903
У ЄС впевнені, що не можна втрачати Київ заради порятунку колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, пише газета La Stampa.
«У Брюсселі настали часи Realpolitik. Європейський союз має намір досягти прогресу в переговорах щодо укладення угоди про торговельне партнерство з Україною, незважаючи на тривожні повідомлення про порушення прав людини та утримання в сумнівних умовах у в’язниці колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко», – зазначає видання.
Голова однієї з європейських країн на умовах анонімності повідомив газеті, що «проблема дуже складна. Насправді все залежить від підходу до цього питання Путіна, який прагне до міцного співробітництва. Україна опинилася на півдорозі між нами і Москвою. Україна тяжіє до обох варіантів і поки не володіє демократичним інстинктом, сформованим в ЄС в останні роки».
«Поведінка щодо Тимошенко є наслідком прагнення помститися. На жаль, це нормально в певних політичних системах. Крім того, ми не можемо бути впевнені в тому, що вона не повела б себе аналогічним чином, не опинися вона у в’язниці», – вважає він.
«Услід за початком переговорів щодо комерційного договору у нашому розпорядженні буде 2-3 роки, а значить, у нас з’явиться тисяча приводів, щоб нагадати Києву, що таке демократія. Ми врятуємо Юлію зрештою. Але Україна важливіша, ніж її колишній лідер», – додав європейський політик.
Нагадаємо, екс-голову уряду України визнали винною у перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією і засудили до семи років позбавлення волі.
У Брюсселі неодноразово заявляли, що влада повинна відпустити Тимошенко для підписання Асоціації.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас