Боргова яма: Україна в поточному році залучила $2,6 млрд на внутрішньому ринку, і ще $2,2 млрд - на зовнішніх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боргова яма: Україна в поточному році залучила $2,6 млрд на внутрішньому ринку, і ще $2,2 млрд - на зовнішніх

Казна та Політика
567
Україна в поточному році залучила $2,6 млрд на внутрішньому ринку країни, і ще $2,2 млрд – на зовнішніх ринках, повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Галина Пахачук.
“Для цілей обслуговування бюджету в цьому році нам потрібно близько 8 млрд дол, це і погашення обслуговування в тому числі. Так, ми залучили цього року вже чимало, зараз станом на травень місяць ми на зовнішніх ринках залучили 2,2 млрд дол. і всередині країни теж 2,6 млрд дол”, – сказала вона.
Нагадаємо, сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України в квітні виріс на 2,7%, або на $1,819 млрд, – до $69,235 млрд.
Раніше повідомлялося, що Мінфін ускладнить правила для гравців на ринку держборгу України. Підкреслимо, аналітики вважали, що країні буде складно впоратися в 2013 році з піковими платежами за зовнішнім держборгом, що становить близько $7,8 млрд, а з урахуванням виплат Національного банку за кредитами Міжнародного валютного фонду – близько $9 млрд.
Також Мінфін заявляв, що частка внутрішніх позик у структурі держборгу України вже в кінці цього року обійде частку зовнішніх кредитів, склавши 51,3%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас