МВФ знизив прогноз зростання економіки Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ знизив прогноз зростання економіки Китаю

Казна та Політика
234
Міжнародний валютний фонд переглянув свій прогноз зростання китайської економіки в поточному році у бік зменшення. Згідно з оновленим прогнозом ВВП Китаю зросте на 7,75%, раніше МВФ очікував підвищення показника на 8%.
Однією з основних проблем, які відзначили експерти, стане проблема зростання регіонального боргу, який вже досяг 50% ВВП. Крім цього в доповіді МВФ наголошується, що зростання економіки Китаю залежить не тільки від темпів зростання інвестицій, але і від їх якості.
Інвестиційні компанії, що належать регіональній владі, продали в I кварталі 2013 р. облігацій на суму 283 млрд юанів, що в два рази перевищує показники за той же період минулого року. Подібне збільшення можна розглядати в якості заходів для стимулювання економіки, проте її зростання несподівано сповільнилося, зупинившись на позначці 7,7% в I кварталі 2013 р.
Також у доповіді МВФ наголошується, що, незважаючи на широкі можливості Китаю з підтримки стабільності навіть в умовах негативних шоків, необхідні подальші реформи, щоб повернути економіку на шлях стійкого зростання.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас