Уряд не збирається підвищувати акцизи на бензин, - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд не збирається підвищувати акцизи на бензин, - Мінфін

Особисті фінанси
385
На даний час ні Міністерство фінансів, ні Кабінет міністрів не ухвалили рішення щодо поетапного підвищення ставок акцизного збору на нафтопродукти. Найближчим часом це питання не буде розглядатися, оскільки підвищення акцизів на пальне вимагає додаткового аналізу та оцінки впливу на інші галузі економіки, передає прес-служба Мінфіну, коментуючи численні публікації про можливість подорожчання бензину через підвищення акцизних зборів.
«Незадовільний стан українських доріг потребує негайного втручання уряду. Мінінфраструктури, «Укравтодору», Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономрозвитку доручено розробити і представити уряду зміни до нормативно-правових актів про залучення додаткових джерел фінансування у сфері дорожнього господарства, а також розробити нормативно-правові акти про реформування системи державного управління автомобільними дорогами та затвердити Державну програму розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 рр. Органам державної влади доручено забезпечити здійснення жорсткого контролю за цільовим і ефективним використанням бюджетних коштів», – сказано в повідомленні.
Нагадаємо, з ініціативою про поетапне підвищення акцизного збору на пальне виступило Мінінфраструктури. Його чиновники визнали це єдиною можливістю для фінансування ремонту та реконструкції українських доріг. Зокрема, Мінінфраструктури запропонувало внести зміни до Податкового кодексу, які передбачають поетапне підвищення ставок акцизного збору на нафтопродукти, що стане додатковим джерелом коштів для ремонту та будівництва доріг у відповідності з європейськими стандартами. Дане рішення могло призвести до подорожчання бензину на 2 грн на кожному літрі.
У Мінфіні підкреслили, що ця законодавча ініціатива поки не розглядалася ні його чиновниками, ні на рівні уряду. «Міністерство фінансів завжди дотримується зваженого підходу до зміни ставок податків і акцизів. Зміна податкового навантаження на одну галузь потребує всебічного аналізу впливу такого рішення на стан інших галузей, купівельної спроможності споживачів, динаміку «тіньового» ринку і на обсяги надходжень до держбюджету. Таким чином, збільшення ставок акцизного збору на нафтопродукти вимагає ґрунтовного і тривалого аналізу наслідків, що унеможливлює розгляд даного питання найближчим часом», – резюмували в Мінфіні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас