Більшість українців проти передачі української ГТС в управління або оренду - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців проти передачі української ГТС в управління або оренду - опитування

Енергетика
214
Переважна більшість населення України (59,9%) вважають, що українська газотранспортна система повинна залишатися у державній власності і управління нею повинно здійснюватися тільки українською стороною. Про це повідомили у прес-службі Центру Разумкова з посиланням на підсумки опитування громадської думки, проведеного з 12 по 16 квітня 2013 року.
Згідно з повідомленням, громадяни України відповідали на питання, яким чином краще вчинити, якщо Росія пообіцяє за передачу їй української газотранспортної системи (ГТС) знизити ціну на газ.
«15,2% опитаних схиляються до думки, що українську газотранспортну систему слід передати в управління консорціуму, в який входили б представники Росії, України та ЄС. Ще менше респондентів – 12,3% – вважають, що українську газотранспортну систему можна передати в управління або в оренду Росії в обмін на знижку на газ. І тільки 2,7% опитаних переконані, що ГТС слід приватизувати і держава не повинна втручатися в її діяльність», – сказано в повідомленні.
У повідомленні наголошується, що всього було опитано 2010 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас