Погіршення умов доступу до кредитів примусить Україну відновити співпрацю з МВФ влітку, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Погіршення умов доступу до кредитів примусить Україну відновити співпрацю з МВФ влітку, - експерт

Кредит&Депозит
496
Головною причиною, яка може спонукати Україну звернутися за допомогою до МВФ, стане погіршення умов доступу до кредитів.
Протягом наступних двох місяців Україна може відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Такий прогноз зробила експерт Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Олександра Бетлій.
“Ми очікуємо, що уряд підвищить тарифи на газ для населення протягом наступних двох місяців. Кроки щодо фіскальної консолідації також очікувані. У результаті програма МВФ, ймовірно, почнеться влітку”, – зазначила експерт.
Бетлій констатувала, що позика МВФ допоможе рефінансувати поточні зобов’язання перед Фондом з боку НБУ, які повинні бути виплачені у 2013 і 2014 роках. “Нова угода стенд-бай також поліпшить або хоча б буде сприяти збереженню рівня сприйняття ризику України на міжнародних ринках капіталу, допоможе українському уряду і корпораціям зберегти доступ до цих ринків капіталу. Уряд і компанії також зможуть отримати зовнішнє фінансування дешевше, до того ж нова програма буде сприяти більшому припливу капіталу в Україну”, – резюмувала експерт.
У свою чергу керівник аналітичного підрозділу групи “Інвестиційний Капітал Україна” (ICU) Олександр Вальчишен оцінює ймовірність підписання Україною угоди з МВФ в цьому році на рівні 55%. “Головною причиною, яка може спонукати Україну звернутися за допомогою до МВФ, стане погіршення умов доступу до кредитів”, – вважає експерт.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас