Білл Гейтс підтримав посилення податкового контролю розвиненими країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс підтримав посилення податкового контролю розвиненими країнами

Казна та Політика
382
Засновник Microsoft Corp. і найбагатша людина світу Білл Гейтс у вівторок висловився на підтримку дій влади в США та інших країнах світу, спрямованих на посилення контролю оподаткування транснаціональних компаній.
Зокрема, Б.Гейтс закликав до ретельних перевірок схем збору податків з компаній, фізичних осіб та інших джерел.
Останнім часом суперечки про оподаткування отриманого за кордоном прибутку провідних світових компаній, включаючи Apple Inc. і Google Co., займають перші шпальти багатьох західних видань. Минулого тижня спецкомітет Сенату США заслухав свідчення голови Apple Тіма Кука і дійшов висновку, що компанія використовує особливості і прогалини ірландського та американського законодавства, щоб платити мінімум податків з багатомільярдного прибутку або не платити їх взагалі.
Раніше той же комітет звинувачував Microsoft у виведенні інтелектуальної власності і пов’язаного з нею прибутку в офшори – права передавалися дочірнім підрозділам компанії в Сингапурі, Ірландії і Пуерто-Ріко. Увагу регуляторів привернула також Hewlett-Packard Co.
При цьому всі названі компанії неодноразово заявляли, що повністю дотримуються податкового законодавства тих країн, де вони працюють.
В даний час Білл і Мелінда Гейтс знаходяться в Австралії у справах свого благодійного фонду. Питання податків в Австралії також стоїть досить гостро, оскільки саме зараз австралійські законодавці розробляють норми, які не дадуть великим міжнародним групам використовувати мережу офшорних холдингових фірм, щоб занизити ставку податку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас