У Британії хочуть обкласти особняки новим збором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії хочуть обкласти особняки новим збором

Казна та Політика
405
Влада Великобританії планомірно посилює податковий режим, повідомили у дослідницькій компанії Savills.
За даними джерела, раніше був підвищений гербовий збір і введений податок для офшорних компаній, які купують нерухомість дорожче 2 млн фунтів стерлінгів, а нещодавно партія ліберальних демократів запропонувала так званий “податок на особняки” для тієї ж цінової категорії об’єктів.
Мінімальний розмір цього щорічного податку складе 1 тис. фунтів стерлінгів на рік (0,05%), максимальний – 180 тис. фунтів (0,9%) для житла дорожчого 20 млн фунтів. Поки невідомо, чи буде для розрахунку застосовуватися сума в грошовому вираженні чи фіксована ставка у відсотках.
“Цей податок поповнить скарбницю на відносно невелику суму, можливо, на 1,6 млрд фунтів стерлінгів, якщо податок буде введений в тій формі, в якій його запропонували ліберальні демократи”, – вважає Люсіан Кук, голова відділу досліджень Savills.
Аналітики вважають, що введення “податку на особняки” матиме негативні наслідки, оскільки на заможних власниках нерухомості (особливо в Лондоні і Південно-Східній Англії) вже і так лежить важкий тягар у вигляді великого гербового збору та податку на спадщину.
Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон на зборах ділової ради країни заявив, що Google і Amazon зобов’язані в повному обсязі виплачувати встановлені податки, а не вдаватися до складних схем.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас